Kraniosakraaliterapia

Tämä määritelmä on sivustolta http://www.craniosacraltherapy.fi/ lainattu:

Craniosacral–terapia pähkinänkuoressa Craniosacral Therapy on John E. Upledgerin (DO. OMM) kehittämä (www.upledger.com) hoitomenetelmä, jonka juuret ovat osteopatiassa. Menetelmän lähtökohtana on ns. craniosacral-järjestelmän manipulaatio. Craniosacral-järjestelmä on aivokopan ja selkärangan muodostama toiminnallinen kokonaisuus, jonka tehtävänä on tuottaa, kierrättää ja uudelleen imeyttää aivo-selkäydinnestettä (cerebrospinal fluid eli CSF).

Kurssimuistiinpanoista poimittuna seuraavat selvennykset kraniosakraaliterapiasta ja hoidosta.

Kraniosakraalijärjestelmä ulottuu kallon luiden kalvorakenteiden kautta aina keskushermostoon ja selkäytimeen saakka. Terapialla parannetaan tämän järjestelmän toimivuutta. Terapian nimi juontuu näiden kahden luun latinankielisistä nimistä: cranium=kallo ja sacrum=ristiluu. Hoito vaikuttaa siis aivoselkäydinnesteen kiertoon kallon ja ristiluun välillä.

Kraniosakraaliterapia on  syvälle menevä manuaalinen hoitomuoto, jossa käytetää hyväksi kraniosakraalirytmiä ja kalvojärjestelmää, joka tukee kehoa parantamaan itse itseään.

Hoitotekniikkana on pehmeä kosketus, jolla vapautetaan kehon jännityksiä ja epätasapainoisuuksia. Kraniosakraalihoitoja voidaan käyttää pelkästään tai muiden hoitomuotojen ohella.

November 11, 2014

Koulutettu koirahieroja
Sanna Hult
050 5442236 (iltaisin)
sanna (ät) canismusculus.com

Powered by WordPress, Designed by: Sensuroitu.net